Росіяни вдарили з “Градів” по Дніпропетровщині: щонайменше 13 загиблих. ОНОВЛЕНО

оновлено

Вночі російські окупанти обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області. Від ворожої атаки щонайменше 13 людей загинули та 11 дістали поранення.

Про це вранці в середу, 10 серпня, повідомив глава обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

“Трагічна ніч… У Нікопольському районі російська армія убила 11 людей, поранила – 13. Ворог двічі обстріляв район з “Градів”. Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно ударив, коли люди спали у своїх домівках”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема загарбники вдарили по місту Марганець і Мирівській громаді.

У Марганці 10 людей загинули, 11 постраждали. Десятеро – у лікарні, семеро з них важкі.

Після дев’ятої години голова ОВА повідомив, що в лікарні Марганця померли двоє поранених.

Відтак російська атака по Нікопольському району забрала життя вже 13 мирних людей. 11 поранені, п’ятеро з них у тяжкому стані.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук уточнив, що у Марганець прилетіло близько 40 ворожих снарядів із РСЗВ – окупанти били по середмістю.

Від обстрілу сталося дві пожежі. У місті понівечені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень.

Вийшла з ладу лінія електропередач, у результаті чого кілька тисяч марганчан без світла. Наразі на місці працюють аварійні бригади електриків.

У Вищетарасівці Мирівської громади загинула одна жінка – її будинок вщент зруйнований ворожим снарядом. Також постраждало подружжя – жінка з пораненнями у лікарні, її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік лікується удома.

У селі пошкоджені 11 приватних будинків та газогони – близько тисячі людей залишилися без газу.

Читайте також:
“Зливав” координати ЗСУ, вокзалів і аеродромів: на Дніпропетровщині затримали російського агента. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна