“Підтримуємо зусилля України”: США про вибухи на аеродромі в Криму

Білий дім, коментуючи вибухи на військовому аеродромі біля Новофедорівки в тимчасово окупованому Криму, заявив, що підтримує зусилля України з захисту суверенітету і територіальної цілісності.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає “Голос Америки” в середу, 10 серпня.

Прессекретарка відповідала на питання журналіста про “серію вибухів на російській авіаційній базі в Криму”, і чи США вважають Крим правомірною ціллю для ЗСУ, яким Пентагон надав зброю.

“Як ви знаєте, ми підтримуємо зусилля України із захисту свого суверенітету і своєї територіальної цілісності, як ми багато разів говорили. Боротьба триває на сході та південному заході країни, і ще далека від закінчення. Ми попереджали, що це може бути довга і затяжна війна.

Ми і надалі забезпечуватимемо, щоб Україна могла протистояти неспровокованій агресії Росії, і це – в центрі нашої уваги…

Ми будемо продовжувати підтримувати Україну в їхній боротьбі за свою свободу, в їхній боротьбі за свій суверенітет проти брутального нападу з боку Росії”, – сказала речниця.

Контекст

Як повідомляла “Новинарня“, близько 15:40 9 серпня на аеродромі в смт Новофедорівка Сакського району (тимчасово окупована територія АР Крим) пролунало близько десятка вибухів. На летовищі базується російська авіація, яка завдає ударів по Україні.
Росіяни заперечили, що вибухи під Саками стали наслідком удару ЗСУ.

Аеродром “Саки” розташований більш ніж на 200 км від контрольованої Україною території.

Досі ЗСУ не мали настільки далекобійних високоточних ракет, щоб вражати військові цілі на такій відстані в Криму.

Раніше цього ж дня ЗСУ вразили російську військову базу біля Новоолексіївки в Генічеському районі Херсонської області, на межі з Кримом.

10 серпня Генеральний штабу Збройних сил України в ранковому зведенні прозвітував про знищення 9 літаків ворога.

Читайте також:
Удар по аеродрому Саки: чим дістали та що знищили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна