У Росії 65% громадян хочуть “миру” з Україною, але 60% підтримали б і новий наступ на Київ, – соціологія

У Російській Федерації оприлюднили дані соцопитування, згідно з яким 65% громадян РФ підтримують рішення зупинити війну в Україні та підписати мирну угоду.

Водночас 60% готові підтримати і новий наступ на українську столицю.

Про це в вівторок, 9 серпня, інформує “Коммерсант”.

За даними опитування соціологічної служби Russian Field, 65% росіян схвалили б рішення президента Володимира Путіна зупинити “військову операцію” в Україні та “підписати мирну угоду”.

При цьому 60% респондентів підтримали б і намір президента Росії розпочати новий наступ на Київ.

Загалом за продовження “військової операції” висловилося 52% опитаних, а за перехід до мирних переговорів – 38%.

Співвідношення прихильників і противників війни практично не змінилося з середині березня, зазначають автори дослідження.

59% росіян вважають, що так звана “військова операція” в Україні затягнулася, протилежної думки дотримуються 28% учасників опитування.

Майже дві третини російських чоловіків (62%) не готові особисто взяти участь у воєнних діях в Україні. Про бажання взяти участь у “спецоперації” заявили 29% респондентів, причому найчастіше в цьому зізнаються люди віком від 45 до 59 років (37%), тоді як серед чоловіків від 18 до 29 років таких лише 23%. 

Охочих допомогти російським військовим матеріально теж небагато: 67% взагалі не готові жертвувати власні кошти на підтримку війни, а 12% згодні витрачати на це не більше 1 тис. рублів на місяць.

Дослідження проводилося методом телефонного опитування 28-31 липня. У ньому взяли участь 1609 респондентів у восьми федеральних округах.

Автори дослідження попереджають, що його результати щодо низки питань про те, що відбувається в Україні, можуть не збігатися з реальною ситуацією, адже “росіяни бояться говорити на цю тему”, зокрема “збільшилися відмови, знизилася щирість”.

Читайте також:
79% українців підтримують візовий режим із РФ, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна