РФ використовує на Донбасі радянські протипіхотні міни, – розвідка Британії

Російські окупанти для захисту і стримування пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі використовують протипіхотні міни, які можуть завдати значних втрат як військовим, так і місцевому цивільному населенню.

Про це в понеділок, 8 серпня, інформує пресслужба міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“У Донецьку й Краматорську Росія, ймовірно, застосувала протипіхотні міни ПФМ-1 і ПФМ-1С. Міна ПФМ-1, яку зазвичай називають “міною-метеликом” (або “пелюсткою”, – “Н”), є дуже суперечливою зброєю невибіркового типу. ПФМ-1 з руйнівним ефектом використовувалися під час радянсько-афганської війни, де вони, за повідомленнями, призвели до каліцтва значної кількості дітей, які плутали їх з іграшками”, – йдеться в повідомленні.

“Цілком імовірно, що якість запасів радянських часів, які використовує Росія, з часом погіршилася, і тепер вони є вкрай ненадійними і непередбачуваними. Це створює загрозу як для місцевого населення, так і для гуманітарних операцій із розмінування”, – додали у розвідці.

Довідково

ПФМ-1 – протипіхотна міна, відома ще, як “пелюстка”, встановлюється лише дистанційно – з літаків або за допомогою касетних боєприпасів. Міна існує в двох варіантах: ПФМ-1 і ПФМ-1С. Перший варіант міни не має пристрою самоліквідації, другий забезпечений таким пристроєм. Це пластикова міна невеликої форми, її досить складно помітити, спрацьовує при натисканні. Заряд відносно невеликий, але може сильно нашкодити кінцівкам, відірвати їх.

Читайте також:
У ЗСУ підтвердили нові удари по Антонівському мосту, і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна