Армія РФ посилює пресинг місцевого населення на тимчасово окупованих територіях, – ГУР

На тимчасово окупованих територіях зростає невдоволення населення через жорсткі дії російських окупаційних військ і місцевих “адміністрацій”, створених загарбниками.

Про це в понеділок, 8 серпня, інформує пресслужба Головного управління розвідки МОУ.

“У Великому Бурлуку Харківської області окупаційна адміністрація змушує місцеве населення отримувати паспорти РФ та реєструвати інші документи у відповідності до російського законодавства”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в багатьох населених пунктах окупанти погрожують закрити та націоналізувати підприємства й ввести щомісячний “податок” на кожен автомобіль підприємства у розмірі 5 000 російських рублів.

У відомстві додають, що в окупованому місті Балаклія Харківської області новий батальйон окупантів з числа мобілізованих з РФ колишніх кримінальних в’язнів посилив агресію, жорстокість та аморальна поведінку до місцевого населення.

Також продовжуються конфлікти між підрозділами противника на етнічному підґрунті, що часто торкаються цивільного населення.

На окупованій території Запорізької області внаслідок такого конфлікту був застрелений заступник командира чеченської національності одного з підрозділів.

У Зеленопіллі окупант у стані алкогольного сп’яніння на БТР збив електричний стовп, через що було знеструмлено населений пункт.

На окупованій території Херсонщини, зокрема в Голій Пристані, посилюється пресинг місцевого населення на блокпостах.

Читайте також:
Ексзаступник голови ГУР намагався застрелити слідчих СБУ, коли ті оголошували йому підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна