Син Романа Шухевича підтримує надання 80-й бригаді імені його батька

Син головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича, Герой України й народний депутат VIII скликання Юрій Шухевич підтримує ініціативу щодо надання імені його батька 80-й десантно-штурмовій бригаді.

Про це пан Юрій повідомив у фейсбуці, опублікувавши свій лист до голови Львівської ОВА Максима Козицького.

“Україна переживає складні часи. Зараз, як ніколи, ми маємо шанс зберегти територіальну цілісність України та збудувати нову, вільну, демократичну державу, у якій діє верховенство права.

Саме ідею цілісності та суверенності України відстоював мій батько Роман Шухевич, який усе своє життя присвятив боротьбі за волю українського народу, за суверенну Українську державу та її розквіт.

Вважаю, що саме такі ідеї та постаті мотивують мужність та звитяги наших воїнів ЗСУ.
Я, Юрій-Богдан Шухевич, підтримую присвоєння 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ імені генерал-хорунжого, головнокомандувача Української повстанчої армії Романа Шухевича”, – зазначається в листі.

Раніше воїни 80 одшбр ініціювали звернення про надання їхній бригаді імені Романа Шухевича.

“Ми підготували відповідне звернення на командування та збираємо підписи між боями серед бійців бригади. Така наша ініціатива має чітке підґрунтя.

Роман Шухевич – це єдиний військовий діяч такого рівня в українській історії, який є уродженцем міста Львова. Бригада є львівською. Ворог той самий. Звитяги нашої бригади (починаючи з 2014 року) є достатніми, щоб вона могла претендувати на таку честь мати ім’я одного із найуспішніших українських полководців, який був особистим ворогом Сталіна і наводив жах на всі підрозділи НКВС на українських теренах.

Впевнені, що командування 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, яке, мабуть, вже знає про нашу ініціативу, та Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України підуть назустріч, і скоро ми будем мати за честь захищати Україну у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ім. генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича”, – йдеться у зверненні, яке оприлюднив боєць 80 одшбр Ігор Фльорко.

28 червня 2022 року президент Володимир Зеленський нагородив 80-ту окрему десантно-штурмову бригаду ДШВ ЗСУ почесною відзнакою “За мужність та відвагу”.

Читайте також:
Десантники 80-ї бригади спалили ворожу броню з відстані 5300 метрів. Працювала “Стугна-П”

Десантник 80-ї бригади збив ворожий Ка-52 і присвятив одномісячній дитині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна