“Мабуть, знають, що по них Путін ракетою стріляти не буде”: “УПЦ МП” провела в Почаєві святкування за участі тисяч вірян

Незважаючи на воєнний стан і небезпеку російських ракетних обстрілів, 5 серпня на Тернопільщині так звана УПЦ Московського патріархату (РПЦ в Україні) провела святкування на честь 425-річчя перенесення ікони Почаївської Богородиці за участі щонайменше кількох тисяч вірян.

Фото й відео з урочистого богослужіння у Почаївському монастирі публікує офіційний сайт “УПЦ МП”.

Повідомляється, що урочисте богослужіння з нагоди 425-річчя перенесення чудотворного образу Богородиці в Почаївський монастир у день свята на честь Почаївської ікони Божої Матері очолив предстоятель “УПЦ МП” митрополит Онуфрій.

“Участь у святкуванні взяли тисячі вірян з різних куточків України”, – зазначається в повідомленні.

У зв’язку з проведенням святкувань територію міста Почаїв було визнано “зоною поліцейського контролю”. Як повідомляли в поліції, це передбачало обмеження руху транспортних засобів та обмеження доступу до населеного пункту і місця проведення обряду “з метою недопущення перевищення граничної чисельності учасників, які можуть перебувати в культових спорудах”.

“В Україні триває війна, повномасштабна агресія Російської Федерації, щоденні терористичні ракетні удари російських окупантів по мирних містах України, тисячі загиблих захисників України та мирних мешканців, на всій території України запроваджений воєнний стан, заборонені всі масові заходи.

Але московська секта зібрала тисячі людей у Почаївській Лаврі. Мабуть, знають, що них Путін ракетою стріляти не буде!” – зауважив з цього приводу громадський та церковний активіст, пресофіцер 112-ї Київської бригади Тероборони Андрій Ковальов.

Фото: Сhurch.ua

Читайте також:
“Остання надія Москви”: що українцям робити з “УПЦ МП” в умовах воєнного часу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна