На час війни студія “Пілот” зупинила виробництво розважального контенту, офіс каналу “Сонце” евакуювали

Компанія “Студія “Пілот” призупинила виробництво розважального контенту “на час війни” і відновить цю свою діяльність тоді, коли відновиться розважальна індустрія.

Про це власник компанії і співвласник каналу “Сонце” Олександр Брикайло розповів “Детектору медіа“, коментуючи розвиток проєктів в умовах війни.

“З початком повномасштабного вторгнення студія “Пілот” була змушена призупинити діяльність з виробництва розважального контенту. Віримо в перемогу і сподіваємось на відновлення індустрії”, — зазначив Брикайло.

Він розповів що після початку великої війни офіс телеканалу “Сонце” довелося релокувати:

“У перші тижні війни були проблеми. Поряд велися бойові дії, офіс довелося евакуювати. Ефір відбувався в автоматичному режимі. Зараз канал продовжує мовлення у штатному режимі”.

Власниками ТОВ “Солар медіа” (юридична особа каналу) є телепродюсер Олександр Брикайло (51%, серед них 40% належать йому особисто, а ще 11% – через ПП “Студія Пілот”) і кінопродюсер Сергій Лавренюк (49%).

“Сонце” за своїм форматом – розважальний мовник. У різний час в ефірі телеканалу виходили такі проєкти, як “Гарячі новини”, “Море по коліна”, “Паралельний світ”, “Круті розводи”, кулінарні шоу Джеймі Олівера та популярні іноземні телесеріали.

Через російське вторгнення в Україну з 24 лютого по 25 березня канал ретранслював ефір CNN. Самостійне мовлення “Сонця” відновилося з 26 березня.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого виробляти розважальний контент припинили фактично всі українські продакшн-студії, у зв’язку з чим перед загрозою втратити заробіток опинилися тисячі працівників галузі.

Читайте також:
Влада підпорядкувала державі оператора цифрового ТБ та зобов’язала канали транслювати марафон

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна