Росіяни вдарили із ЗРК по Харкову – спалили профтехучилище. ФОТО

Вночі російські війська обстріляли Харків ракетами ЗРК С-300. Поцілили зокрема у 3-поверхову будівлю училища.

Про це після 9:40 у суботу, 30 липня, повідомив у телеграмі міський голова Ігор Терехов.

“По училищу випустили аж три ракети. Попередньо, С-300. Центральний корпус знищений, пожежа була велика, але наші рятувальники впорались, за що їм велика подяка”, – розповів мер.

Як видно з фото, ідеться про Харківське вище професійне училище №6.

Як повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області, частково зруйнована триповерхова будівля навчального закладу. До ліквідації пожежі було залучено 18 одиниць пожежно-рятувальної техніки та понад 100 рятувальників.

Другий удар росіян припав на район Холодної гори. Ракети вдарили в землю. “Ніхто не постраждав, нічого не зруйновано, тільки шибки в навколишніх будинках повилітали”, – розповів Терехов.

Пожежа в училищі. Фото: тг Олег Синєгубов

Фото з наслідками ударів по Харкову (“масштабна пожежа в училищі Слобідського району та вирва у Новобаварському районі”) поширив також голова ОВА Олег Синєгубов.

“Постраждалих немає. За попередніми даними правоохоронців, вночі та зранку по місту випустили понад 5 ракет РЗК С-300”, – зазначив він.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 157 – 30.07.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна