Стало відомо, яка європейська країна допоможе відбудовувати Харків

Словенія надасть обладнання для розмінування звільнених територій України і допоможе відбудовувати Україну, зокрема, місто Харків.

Про це повідомив на брифінгу у середу, 27 липня, з головою МЗС Словенії Таньою Файон голова української дипломатії Дмитро Кулеба.

“Перед нами стоїть ще один важливий виклик – це розмінування звільнених територій. І сьогодні ми мали предметну розмову про те, як Словенія спрямує обладнання через механізм цивільного захисту Європейського Союзу, потрібного для цивільного розмінування в Україні”, − розповів Дмитро Кулеба.

Словенія також продовжить надання гуманітарної допомоги і візьме активну участь у відбудові України. Вже є перші проєкти по лінії міст-побратимів у Харкові, йдеться про відновлення громадського транспорту і відбудову Харківського інституту протезування.

“Якщо дивитися на розмір Словенії, на розмір економіки Словенії і порівняти її з тією допомогою, яку ця країна надала Україні, то ми тільки тоді можемо усвідомити, наскільки багато ця країна зробила для нас”, − наголосив Кулеба.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Словенії Таня Файон сьогодні прибула з візитом до Києва.

Читайте також:
ЄС надає Україні майже 1,6 млрд євро на відбудову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна