На Рівненщині СБУ затримала ворожого інформатора, що передавав білорусам дані про позиції ЗСУ

У Рівненській області викрили зловмисника, який передавав інформацію білоруським правоохоронцям про розташування блокпостів, дислокацію і переміщення військових і техніки ЗСУ на території заходу України.

Про це в середу, 27 липня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

“Інформатор передав дані білоруським правоохоронцям під час незаконного перетину державного кордону з Білоруссю. Спеціальні служби РБ особливо цікавилися укріпленнями на прикордонних територіях”, – йдеться у повідомленні.

Як встановило і документально засвідчило слідство, інформатор передав дані під час незаконного перетину держкордону з Білоруссю.
СБУ перевіряє інформацію про інші “візити” чоловіка до ворожих правоохоронців і спецслужб.
Зараз фігурантові повідомили про підозру за ч.2 ст.114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленні волі строком від п’яти до восьми років.

Читайте також:
Ворог проводить повітряну розвідку на Волинському напрямку, – зведення Генштабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна