Війна в Україні може завершитися за корейським сценарієм, – екскомандувач НАТО

Колишній головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс вважає, що російсько-український конфлікт може завершитися за 4-6 місяців. А “заморожений конфлікт” завершиться подібно до Корейської війни.

Про це інформує Business Insider.

Ставрідіс заявив, що конфлікт “захлинувся з обох сторін”.

“Українці дуже сильно чинять опір. Військові плани Путіна виявилися не надто ефективними. Він отримав небагато території порівняно з тим, із чого почав конфлікт.

Я бачу, що це веде до закінчення на кшталт Корейської війни, тобто до перемир’я, мілітаризованої зони між двома сторонами, тривання ворожнечі, свого роду замороженого конфлікту.

Чекаю на це в період чотирьох-шести місяців. Жодна зі сторін не може витримати значно більше цього”, – сказав він.

Довідково

Корейська війна точилася між Північною та Південною Кореями три роки, з 1950 до 1953 року, СРСР підтримував Північну Корею (Корейську народно-демократичну республіку, КНДР), а США допомагали Південній Кореї (Корейській республіці).
Конфлікт між двома країнами припинився перемир’ям у липні 1953 року, внаслідок якого було створено демілітаризовану зону.
Оскільки в наступні роки не було підписано офіційний мирний договір, формально дві країни все ще перебувають у стані війни.

Читайте також:
“Крім денацифікації та демілітаризації, Московія обов’язково мусить пройти деісторизацію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна