Пам’яті “Сірого Вовка”: на авіашоу RIAT-22 у Британії вшанували пілота Оксанченка, який загинув у бою за Київ

На авіашоу Royal International Air Tattoo – 2022 у Великій Британії вшанували пам’ять визначного українського льотчика, полковника Олександра Оксанченка, який загинув 25 лютого 2022 року в боях за Київ.

Відповідне фото опублікував у твітері авіадиспетчер Адам Спінк.

Фото: @adamspink

Як видно зі світлини, на аеродромі британської авіабази RAF Fairford, де відбувається RIAT-22, стоять підпірки для літака, якого немає і який більше ніколи туди не прилетить.

Замість відсутнього повітряного судна встановлено прапор України й таблицю з написом: “Пам’яті полковника Олександра Оксанченка “Сірого Вовка”, 1968-2022″.

Український пілот Оксанченко був добре відомий учасникам та шанувальникам авіашоу в усьому світі, адже неодноразово виступав і здобував перемогу на таких заходах: RIAT, SIAF, International Airshow-2017, Czech International Air Fest…

На Royal International Air Tattoo – 2017 він здобув перемогу в номінації “Найкращий пілотаж серед країн-партнерів НАТО”.

При цьому один із найкращих повітряних асів світу наголошував, що”фігура вищого пілотажу – не просто красиві маневри, а елементи реального бою”.

53-річний полковник Олександр Оксанченко загинув у повітряному бою над Києвом 25 лютого 2022 року.

Через три дні президент Володимир Зеленський надав йому звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Читайте також:
“Казав, що треба вивчати історію”: про найкращого льотчика світу Олександра Оксанченка, який загинув у повітряному бою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна