Із РФ уже пішли вшестеро більше компаній, ніж із ПАР за 20 років апартеїду, – Кулеба

За 140 днів варварської агресії РФ проти України з російського ринку вийшли майже в шість разів більше іноземних компаній, аніж за 20 років апартеїду в ПАР.

Про це заявив на онлайн-брифінгу в середу, 13 липня, голова МЗС України Дмитро Кулеба. 

Він зазначив, що за інформацією експертів Київської школи економіки, станом на початок цього тижня 1 157 компаній залишили російський ринок, 469 заявили про припинення інвестицій.

“Для порівняння: під час апартеїду в Південній Африці за понад 20 років з південноафриканського ринку вийшло лише близько 200 компаній. За 140 днів варварської агресії з Росії вийшло вже майже в шість разів більше”, – сказав Кулеба.

Міністр додав, що робота в Росії сьогодні пов’язана з репутаційними ризиками, які конвертуються у фінансові втрати, і вкотре закликав міжнародні компанії, які там залишаються, піти з російського ринку.

Читайте також:
Японія розширила санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна