ОГП оголосив підозру командувачу ЦВО російської армії, який готував вторгнення в Україну

Правоохоронці повідомили  про підозру генерал-полковнику РФ, який брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення російських військ на територію Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Про це в четвер, 7 липня, повідомила пресслужба офісу генерального прокурора.

Зазначено, що командувачу військами центрального військового округу Збройних сил Росії повідомили про підозру у веденні агресивної війни та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК)

За даними слідства, високопосадовець армії країни-агресора протягом лютого-березня 2022 року перебував у селі Терехівка Чернігівського району. Там він облаштував собі командний пункт в одному із фермерських господарств.

“Генерал-полковник віддавав накази щодо ведення бойових дій та контролював їх виконання. Наприкінці березня 2022 року задля підвищення морально-психологічного стану підлеглих військових, він вручив їм державні нагороди Росії”, – йдеться в повідомленні.

Українські правоохоронні органи перевіряють генерал-полковник РФ та його підлеглих на причетність до вчинення воєнних злочинів проти мирного населення.

Нагадаємо, що чинним командувачем військ Центрального військового округу є генерал-полковник Олександр Лапін.

Читайте також:
Путін присвоїть звання “Героя Росії” командувачу Центрального військового округу за окупацію Луганщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.