Зеленський анонсував прибуття в Україну потужних систем ППО

Президент Володимир Зеленський заявив, що має підтвердження про майбутнє постачання до України від західних союзників потужної протиповітряної оборони.

Про це він розповів на брифінгу у середу, 6 липня, з прем’єр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном.

“Як би не розгорталася війна на полі бою, пріоритет усе-таки – безпека неба. Це пріоритетно. Вже ніхто не чекає на ту чи іншу авіацію, але ми всі розраховуємо і маємо підтвердження, поки що теоретично, на прибуття до України потужної протиповітряної оборони”, – сказав Зеленський.

Зокрема, за його словами, від таких постачань, які зможуть гарантувати безпеку людей від ракетного обстрілу, залежатиме і швидкість повернення додому вимушених переселенців, які втекли від російської війни.

“Це важливо. Тому що це дасть можливість повернутися додому жінкам, дітям. Дітям потрібно до шкіл, дорослим – до університетів, на роботу тощо. Можна довго говорити – які конкретно системи потрібні, скільки – все це є, все це передано дуже і дуже давно всім нашим партнерам”, – додав Зеленський.

Читайте також:
Україна отримає 600 танків, близько 500 одиниць артилерії, РСЗВ та системи ППО, – Байден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна