В окупованій Євпаторії силовики затримали чоловіка через погрози військовим РФ у соцмережі

Співробітники ФСБ Росії затримали мешканця тимчасово окупованої Євпаторії за звинуваченням у “закликах до розправи над російськими військовими” у соціальних мережах.

Про це у середу, 6 липня, повідомляють кримські та російські ЗМІ із посиланням на пресслужбу російської ФСБ.

“Житель Євпаторії 1986 року народження розміщував у груповому чаті одного з месенджерів відеоматеріали, що містять погрози розправи над військовослужбовцями Збройних сил РФ, які беруть участь у спеціальній військовій операції (так у РФ називають війну проти України – Н.) щодо денацифікації та демілітаризації України. Після чого публічно закликав до вбивства групи осіб, виділеної за національною ознакою”, – цитує прессекретаря управління ФСБ РФ у Криму Олену Варламову видання “Кримінформ”.

За даними ЗМІ, проти чоловіка було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 280 КК України (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності).

Йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте також:
Крим буде повернено без спроб, одразу, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна