Окупанти везуть в Енергодар вчителів із Криму й РФ

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області з 1 вересня загарбники планують розпочати навчальний рік. Вчителів везуть із анексованого Криму та Російської Федерації.

Про це в середу, 6 липня, повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

“В Енергодарі окупанти заявили про те, що з 1 вересня мають намір почати новий навчальний рік по російським програмам. Водночас очевидно, що загарбники відчувають великий кадровий дефіцит і реалізувати свої наміри їм буде дуже важко”, – написав Орлов.

За його інформацією, так званою окупаційною військово-цивільною адміністрацію вже неодноразово оголошувався набір вчителів серед місцевих освітян. Але охочих прийняти пропозицію окупантів майже не виявилося.

“В Енергодар мають намір завозити вчителів з Криму та РФ. Та ми радимо їм не квапитися з пакуванням чемоданів, бо прийдеться дуже швидко їх збирати в зворотному напрямку. Адже є велика і дуже очікувана вірогідність, що новий навчальний рік Енергодар розпочне під українськими прапорами, в звільненому від окупантів місті”, – наголосив Орлов.

Читайте також:
Окупанти на Запоріжжі перевели школи на програму РФ, змушують віддавати до них дітей, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна