Битва за Слов’янськ стане наступною ключовою у боротьбі за Донбас, – британська розвідка

Росія перекинула на Ізюмський напрямок більшість підрозділів Східної і Західної груп військ, що залишилися в наявності, і продовжує наступ на місто Слов’янськ Донецької області.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, який уранці 6 липня поширює пресслужба Міністерства оборони Сполученого Королівства.

Російські сили зі Східної та Західної груп військ зараз, імовірно, перебувають приблизно за 16 км на північ від Слов’янська.

“З огляду на те, що місто також перебуває під загрозою з боку Центральної та Південної груп військ, існує реальна ймовірність того, що битва за Слов’янськ стане наступною ключовою битвою у боротьбі за Донбас”, – йдеться в повідомленні.

За цими даними, за останній тиждень російські війська, ймовірно, просунулися ще на 5 км головною дорогою E40 від Ізюма, зіткнувшись із надзвичайно рішучим опором українців.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 133 – 06.07.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна