Росія завдала ракетного удару по Миколаєву та обстріляла з РСЗВ Очаків, є загиблі

У вівторок, 28 червня, із 04:00 обстрілів зазнало місто Очаків на Миколаївщині.

Ворожі снаряди влучили по території міського ринку, по будівлі палацу культури, в приватний сектор, а також у дві житлові будівлі (пряме влучення).

Троє людей загинуло (зокрема дитина), ще шестеро поранено. Серед поранених також є діти. Внаслідок удару в деяких районах відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет.

За даними голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, по Очакову росіяни били з РСЗВ.

Миколаїв вранці 28 червня зазнав масованого ракетного обстрілу. Інформація щодо потерпілих і наслідків уточнюється, написав у телеграм повідомив мер обласного центру Олександр Сєнкевич.

В Баштанському районі близько 00:40 обстріляли Широківську громаду.

“Влучання були по городах, пошкоджень немає. Також були обстріли близько 04:30 ранку. Влучання були по сільськогосподарських угіддях. Потерпілих немає”, – повідомив голова.

Зранку 28 червня були також обстріли в Інгульській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді – ворог гатить по селах на лінії розмежування. За попередньою інформацією, є пошкоджена, подекуди зруйнована інфраструктура та житлові будинки.

У Миколаївському районі вчора протягом дня були обстріли селища Засілля Первомайської громади. Загоряння на території приватного підприємства. Пошкоджені житлові будинки. Без жертв.

Ввечері 27 червня обстріли села Лимани Галицинівської громади.

Уже 28 червня внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади зруйновано соціальну інфраструктуру. Загорання поля з озимою пшеницею. Без жертв.

Зранку були обстріли Мішково-Погорілівської, Галицинівської, Шевченківської громад. За попередньою інформацією, без жертв.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Читайте також:
“Ми в сірій зоні, наче полігон”. Як виживають, попри звірства росіян, прифронтові села Миколаївщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна