У Росії змінили генералів, які командують військами на війні в Україні

З початку червня вище командування Росії відсторонило командувачів військ, які воюють в Україні, і натомість призначило інших генералів.

Міноборони РФ назвало імена нових командувачів: групи військ “Центр” – Олександр Лапін, Південного угруповання військ – головком Повітряно-космічних сил РФ Сергій Суровікін.

Про це повідомляє ІnformNapalm з посиланням на дані МО РФ.

Обидва генерали були в керівництві операції РФ у Сирії.

Суровікін у 2017 командував контингентом російських військ, потім у 2019 році – повторно був відряджений у Сирію. Має дві зірки Героя Росії.

Генерал-полковник Олександр Лапін, якого призначено керувати групою військ “Південь”, з листопада 2017 року є командувачем військами Центрального військового окургу. Перед цією посадою він командував штабом угрупування військ РФ у Сирії, а отже, Лапін та Суровікін працювали в Сирії разом в один час.

Про те, що вище командування Росії відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні в Україні, повідомила британська розвідка, пише “Європейська правда”.

Зокрема, був відсторонений командувач Повітряно-десантними військами генерал-полковник Андрій Сердюков і командувач Південного військового округу генерал армії Олександр Дворніков. Дворніков певний час, ймовірно, виконував обов’язки головного оперативного командира в Україні.

Південний військовий округ продовжує відігравати центральну роль у наступі Росії на Донбасі.

Протягом понад тридцяти років, як стверджується у звіті британської розвідки, кар’єра Суровікіна супроводжувалася звинуваченнями у корупції та жорстокості.

Читайте також:
Дворніков зник: у США сумніваються, що російський генерал все ще керує військами РФ в Україні, – NYT

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна