У Києві відбулося нагородження премією імені Леся Танюка. Серед лауреатів – авторка “Новинарні”

У Центрі Леся Курбаса в Києві відбулося вручення премії імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті” за 2022 рік, лауреатами якої стали журналістка та письменниця, авторка “НовинарніНаталка Позняк-Хоменко, історикиня Наталія Старченко та етнограф Михайло Красіков.

Про це у п’ятницю, 24 червня, повідомляє кореспондент “Новинарні“.

“Сьогодні, в умовах війни в Україні, коли кожну сторінку нашої історії та культури окупант намагається викривити або знищити, як ніколи важливо відзначати людей, які своєю роботою роблять неймовірний вклад у збереження нашої ідентичності та нашого розквіту”, – наголосили в оргкомітеті премії.

Наталія Позняк-Хоменко

Наталя Позняк-Хоменко відзначена за її книжку “Волонтери: сила небайдужих”. До цього видання увійшло 28 історій, розказаних від першої особи, які репрезентують різні аспекти волонтерської діяльності – підтримка армії, допомога пораненим, підтримка населення, що стало заручником війни.

Премія імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті” заснована 2018 року Всеукраїнською правозахисною організацією “Меморіал” імені Василя Стуса, Національним центром театрального мистецтва ім. Леся Курбаса, видавництвом “Дух і Літера”. Вона присуджується щороку авторам (літераторам, митцям, режисерам, громадським діячам, дослідникам, історикам, науковцям) незалежно від місця проживання, за особливий внесок в українську культуру та історію та за стійкість громадянської позиції.

До кладу журі, яке висуває кандидатів на вручення премії, входять мистецтвознавиця й очільниця центру Курбаса Неллі Корнієнко, журналіст і ведучий Андрій Куликов, режисери Сергій Маслобойщиков та Сергій Буковський, письменниця Олена Стяжкіна, видавець Леонід Фінберг та інші.

Читайте також:
“Завдяки їм неможливе стало можливим”. У Києві презентували книгу “Волонтери: сила небайдужих”

“Новинарня” оголосила про преміальний фонд імені Романа Ратушного для журналістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна