У Німеччині розслідують витік секретних документів щодо саміту G7

Напередодні саміту G7, який відбудеться в баварському замку Ельмау з 26 по 28 червня, в мережі оприлюднили секретні документи німецької поліції, які стосуються організації саміту “Групи семи”, що проходив у тому ж самому замку у 2015 році.

Про це інформує Deutsche Welle.

Вранці 19 червня документи були доступні на сайті, який Федеральне відомство з охорони конституції (BfV) пов’язує із прихильниками лівоекстремістських поглядів.

Першою про витік конфіденційних документів повідомила громадсько-правова радіостанція Bayerische Rundfunk. Водночас одразу кілька джерел в органах безпеки підтвердили агенції DPA їхню автентичність. Поліція розслідує інцидент.

Серед іншого у документах йдеться про інструкції щодо затримання, безпеки поліцейських автомобілів та про концепцію деескалації, уточнюють журналісти.

Крім того, були опубліковані номери мобільних телефонів деяких керівних співробітників поліції, а також дані про цифрові канали зв’язку, що використовуються поліцією.

Хто опублікував у мережі всі ці відомості першим, досі невідомо.

За безпекою на саміті “Групи семи” у 2015 році стежили 18 тисяч співробітників поліції.

У коментарі щодо цього витоку міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррман заявив, що наразі поліція виходить з того, що він не матиме критичного впливу на безпеку саміту цього року.

Читайте також:
Від Сталіна до Путіна: на конференції в Німеччині розповіли про спроби Москви знищити українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна