Не раніше серпня, після контрнаступу ЗСУ – Арахамія про поновлення переговорів з РФ

Україна зможе відновити мирні переговори з Росією у двох випадках: якщо РФ самі відведуть свої війська до кордонів 24 лютого 2022 р., або  коли Україна зміцнить свої сили і ЗСУ піде в контрнаступ.

Про це заявив “Голосу Америки” керівник української переговорної групи з РФ Давид Арахамія, перебуваючи у Вашингтоні.

На уточнююче питання, коли можливий контрнаступ ЗСУ, Арахамія відповів: “Кінець серпня. Ми не хочемо ділитися нашими планами з росіянами, бо вони можуть це побачити у відкритих джерелах. Але я думаю, ми проведемо операцію контрнаступу в деяких місцях”.

За його словами, за майбутнім столом переговорів з РФ Київ вестиме мову про повернення всіх своїх територій.

“Наразі  переговори з РФ зосереджені лише на двох аспектах: перший – це обмін полоненими, другий – забезпечення продовольчої безпеки та створення коридорів для вивезенян продовольства з українських портів”, – поточнив учасник преговорної групи Рустем Умеров.

Разом із іншими народними депутатами Арахамія та Умеров перебувають у США, де, зокрема, проводять зустрічі з американськими посадовцями щодо пришвидшення поставок зброї для України.

Читайте також:

“Домовленостей не може бути без України”: посол про переговори Лаврова й Чавушоглу щодо розблокування наших портів

Арахамія пояснив, коли поновляться переговори з РФ

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна