“НАТО має втрутитися і зупинити війну”, – екскомандувач силами США та Альянсу Кларк

Колишній головнокомандувач (1997-2000 років) союзними силами США та НАТО, генерал армії США у відставці Веслі Кларк висловив судження, що для того, щоб зупинити російську агресію проти України необхідне пряме втручання сил НАТО.

Його цитує неурядовий аналітичний центр у Вашингтоні, пише “Радіо Свобода”.

“Ідея Генерального секретаря Єнса Столтенберга, яка сьогодні знайшла підтримку, що НАТО не може нічого зробити, якщо не буде прямої атаки, ця ідея була знівельована іще у 90-х роках. Настав час повернутися до уроків, які ми засвоїли. НАТО має втрутитись. Давайте офіційно це оголосимо і накажемо росіянам припинити вогонь. Війну неможливо зупинити без втручання НАТО”, – зазначив Веслі Кларк.

За словами Кларка, втручання НАТО залежить від політичної волі та «рішучості національних лідерів».

Як приклад, воєнний експерт навів дії НАТО в Югославії.

Без формальної згоди Ради Безпеки ООН 24-го березня 1999 року війська НАТО почали операцію в тодішній федеративній державі, охопленій війною і в які розпочався геноцид. Це були переважно військово-морські і військово-повітряні формування США, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Читайте також:
НАТО готує нову модель оборони східного флангу, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна