Замість Дещиці послом України в Польщі став Зварич

Новий посол України в Польщі Василь Зварич, який замінить на цій посаді Андрія Дещицю, вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ Польщі Марціну Пшидачу.

Про це повідомляє посольство України в Польщі.

“Під час зустрічі обговорили спектр українсько-польских відносин та завдання з реалізації домовленостей  між Україною та Польщею”, – зазначається в повідомленні.

Василь Зварич був призначений послом на початку лютого 2022 року. До цього він обіймав посаду директора другого територіального департаменту МЗС України, був заступником директора департаменту інформаційної політики міністерства закордонних справ, а також був радником-посланником посольства України в Польщі.

Днями Зварич прибув до Варшави, щоб розпочати виконання обов’язків очільника дипломатичної місії України у Польщі.

Андрій Дещиця, якого він замінив на посаді, очолював посольство України у Варшаві з 2014 року – це дуже тривалий строк для посла. Перед офіційним призначенням Дещиця кілька місяців, які припали на анексію Криму та початок війни на Донбасі, був виконувачем обов’язків міністра закордонних справ України.

Читайте також:
У майбутньому між Польщею й Україною не буде кордону, – Дуда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна