Україна отримала від Заходу більше ПТРК, ніж є танків у світі, – Міллі

Україна отримала від союзників уже більше протитанкових комплексів, ніж є танків в усьому світі.

Про це після засідання третьої контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Європейську правду”.

За словами Міллі, Україна отримала від міжнародних партнерів 97 тисяч протитанкових систем, що “більше, ніж танків в усьому світі”.

Крім того, генерал Міллі перерахував частину обсягів безпекової допомоги США Україні: це понад 60 тисяч Javelin, понад 5000 Stinger, понад 700 дронів Switchblade, 20 гелікоптерів Мі-17, та сотні тисяч боєприпасів для стрілецької зброї тощо.

Як інформувала “Новинарня“, президент США Джо Байден 15 червня провів телефонні переговори з Володимиром Зеленським та заявив про виділення Києву 1 мільярда доларів безпекової допомоги.

Читайте також:
Міллі: 60 українців завершили навчання на HIMARS, а загалом – понад тисячу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна