Щодо посадовця Генштабу, який влаштував п’яну стрілянину в ЖК у Києві, почато службове розслідування

Міністр оборони Олексій Резніков наказав розпочати службове розслідування щодо посадовця Генштабу, який увечері 10 червня влаштував стрілянину в спальному районі столиці.

“У п‘ятницю у місті Києві стався епізод, на який мені хотілося негайно відреагувати не тільки як міністру і громадянину, що багато років виступає за легалізацію і належне впорядкування обігу зброї. А як батьку та дідусю”, – написав Резніков на своїй фейсбук-сторінці в суботу, 12 червня.

“За моїм наказом розпочате службове розслідування для з’ясування усіх обставин інциденту, коли посадова особа Генерального штабу Збройних Сил України – керівник одного з управлінь, вчинила дії, які мають ознаки не тільки дисциплінарного, але й кримінального правопорушення… Якщо у встановленому порядку підтвердяться факти, що внаслідок дій посадовця була загроза настання тяжких наслідків, а саме – ризик для життя та здоров’я дитини, буде зроблено все для справедливого покарання”, – йдеться в повідомленні міністра.

Ім’я посадовця ГШ не називається.

На час розслідування його відсторонили.

Для службового розслідування створена спеціальна комісія на чолі з заступником головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком.

За повідомленнями з соцмереж, інцидент стався в ЖК “Казка” (вулиця Академіка Лебедєва, Феофанія). Озброєний військовик із Генштабу напідпитку із родичем влаштував ДТП на території житлового комплексу, погрожував охоронцям та відвідувачам. Це тривало кілька годин. В якийсь момент чоловік вистрілив у повітря та згодом був затриманий.


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна