Після вторгнення РФ Amazon допоміг Україні перенести в безпечну “хмару” понад 10 млн Гб даних

Компанія Amazon Web Services допомогла перенести на безпечні сервери у “хмару” понад 10 мільйонів гігабайтів даних українських держорганів і підприємств.

Про це з посиланням на заяву Amazon пише “Економічна правда“.

“Співробітники AWS допомагають захистити життєво важливі дані, щоб український уряд, освітні та банківські установи могли продовжувати служити українському народу.

До російського вторгнення українське законодавство вимагало, щоб певні державні дані та вибрані дані приватного сектору зберігалися на серверах, які фізично розташовані в Україні. За тиждень до того, як російські військові вторглися в країну, український парламент ухвалив закон, що дозволяє переміщувати дані уряду та приватного сектору в хмару.

Для цього українське керівництво оголосило публічний заклик про допомогу. Amazon Web Services (AWS) була однією з перших організацій, які відповіли на заклик”, – зазначили в компанії.

У день початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого, члени команди AWS зустрілися з представниками українського уряду й обговорили вивезення даних у спеціальних “валізах” AWS Snowball.

В Amazon звітують, що ці валізи були в Києві вже на третій день війни. Відтоді AWS забезпечила міграцію у “хмару” чутливої інформації 27 українських міністерств, а також десятків освітніх закладів і приватних компаній загальною “вагою” 10 петабайтів (10 мільйонів гігабайтів).

Наразі відбувається 61 міграція державних даних з України й очікується, що їх буде ще більше, кажуть у компанії.

“AWS має честь працювати разом з українським урядом та іншими приватними та громадськими організаціями для підтримки народу України. Ми й надалі надаватимемо допомогу і продовжимо ділитися нашими технічними знаннями й послугами з тими, хто їх потребує”, – наголосили в дочірній компанії Amazon.

Читайте також:
СБУ запобігла серії кібератак на органи влади й знешкодила угруповання хакерів

У США вперше визнали, що допомагають Україні кібератаками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна