Черешню з Мелітополя росіяни вивозять в окупований Крим

Колаборанти в Мелітополі заявили, що “відновили” постачання черешні до окупованого Криму і хваляться “обвалом цін” на неї.

Про це в п’ятницю, 10 червня, пише “Интерфакс”.

“Зараз триває збирання врожаю черешні. Урожай вдався. Проведено переговори з кримським керівництвом, організовано безперешкодне постачання черешні до Криму… Наші колеги з мелітопольської торгово-промислової палати провели переговори з ринками Москви та Санкт-Петербурга, зараз готується можливість проходу на цю територію, оскільки черешня – ягода ніжна, є специфіка транспортування”, – цитує російське інформагентство колаборанта Андрія Сігуту, який називає себе “головою ВДА”.

Він також хвалиться, що постачання мелітопольської черешні до окупованого Криму знизили ціни на продукцію на ринках.

Також, за його словами, обговорюється можливість постачання черешні до інших регіонів Росії. Колаборант зазначає, що сади черешні займають у Мелітопольському районі близько 2 тисяч гектарів.

Читайте також:
Гуцульська бринза, закарпатське вино, мелітопольська черешня отримали правовий захист в країнах ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна