ЗСУ використовують на фронті “перуанський” БТР-4МВ1

Збройні сили України у боях проти російських окупантів використовують БТР-4МВ1.

Ця машина досі існує лише в дослідному варіанті, хоча її презентація відбулась ще п’ять років тому на виставці “Зброя та безпека”, інформує видання Defense Express у середу, 8 червня.

“Бронетранспортер БТР-4МВ1 розроблявся як модернізація БТР-4, на основі досвіду боїв на Донбасі в 2014-2015 роках. Але ця машина тоді наших військових не зацікавила.

Торік у жовтні Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O. Морозова возило свій дослідний БТР-4МВ1 на виставку в Перу, сподіваючись отримати контракт від тамтешньої армії. Але тепер цю машину використовує наше військо, як зброю в “тотальній війні” проти окупантів”, – йдеться в повідомленні.

БТР-4МВ1 на фронті

Зазначається, що БТР-4МВ1 – не перша “екзотична” бойова машина українського виробництва, що зараз “проходить обкатку” в умовах реальних бойових дій.

Фото: Твіттер/TankDiary

“Уже мінімум двічі був помічений на фронті танк Т-84У. В “біографії” цього танка є “пляма”, коли на змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2018 виявилось, що лише один танк зі взводу може вести вогонь, бо в інших виникли проблеми зі стабілізатором гармати та заклинюванням затвору. Але зважаючи на опубліковані фото, проблеми із гарматою на Т-84У уже вирішені”, – пише видання.

Читайте також:
Польща передає Україні командирські машини для САУ Krab

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна