СБУ викрила учасників схеми з переправлення чоловіків за кордон під прикриттям волонтерських організацій

На Івано-Франківщині Служба безпеки України затримала учасників злочинної групи, які за гроші допомагали військовозобов’язаним чоловікам призовного віку виїхати за кордон. Нова схема, як чоловіку виїхати за кордон, базується на фіктивній причетності до волонтерських організацій.

Про це 7 червня повідомив пресцентр СБУ.

“До схеми причетний представник кримінального середовища та керівник місцевої візової агенції. За 7000 євро зловмисники виготовляли повний пакет фіктивних документів про нібито належність “ухилянтів” до волонтерських організацій. На цій підставі вони вносили їх до бази даних, що дає можливість перетинати кордон”, – розповіли в спецслужбі.

Затриманим особам повідомлено про підозру за ст. 332 КК України – “незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Читайте також:
Понад три тисячі чоловіків з 24 лютого намагалися незаконно виїхати з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна