Перед вторгненням Росії в Україну Байден розсекретив дані розвідки

Президент США Джо Байден 24 лютого дав розпорядження розсекретити розвіддані напередодні вторгнення Росії в Україну через скептичне сприйняття іноземними партнерами заяв американських посадовців про плани РФ.

Як передає CNN, про це повідомила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс.

“Коли ми пояснили нашим політикам, а наші політики звернулися до своїх співрозмовників, вони виявили, що з цього приводу (повномасштабного вторгнення РФ в Україну – “Н”) було багато скептицизму”, – сказала вона.

“Як наслідок, президент повернувся до нас і сказав: “Вам потрібно вийти і розповісти якомога більше, і переконатися, що люди бачать те, що бачите ви, щоб ми могли знову сконтактувати і, можливо, мати більш продуктивні розмови про те, як готуватися до, по суті, можливого російського вторгнення”, – додала Гейнс.

Читайте також:
Партія бронетранспортерів М113 готується до відправки з США в Україну. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна