На Донбасі ЗСУ збили сім “орланів” за добу

Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил на Донбасі за добу 1 червня відбили 13 атак ворога. На двох локаціях станом на 22-гу годину ще тривали бої.

Про це ввечері в середу повідомив пресцентр ООС.

За цими даними, за добу військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили:
• 2 танки;
• 6 артилерійських систем;
• 8 бойових броньованих машин;
• 4 ворожі автомобілі.

“Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили 7 ворожих безпілотних літальних апаратів типу “Орлан-10”, – зазначили також у пресцентрі.

Зазначається, що вздовж усієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах.

Окупанти за добу обстріляли більше 25 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 73 цивільних об’єкти, з них: 67 житлових будинків, центр безпеки громадян, підприємство “Азот”, меблеву та центральну збагачувальну фабрики і відділення поліції.

В результаті цих обстрілів лише на Донеччині загинуло 3 цивільних особи, ще 3 поранено. Дані про загиблих, поранених та руйнування в Луганській області уточнюються.

Читайте також:
У мережу виклали відео вуличного бою в Сєверодонецьку з пораненням бійця ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна