Литва уклала угоду з Туреччиною на купівлю волонтерського “Байрактара” для ЗСУ

Литва підписала угоду з Туреччиною про співпрацю для купівлі розвідувально-ударного комплексу Bayraktar TB2 для потреб українського війська.

Про це в четвер, 2 червня, повідомив міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас.

“У Туреччині була підписана угода з президентом турецького оборонного агентства Ісмаїлом Деміром про співпрацю з Міністерством національної оборони Литви. Цей договір відкриває шлях для закупівлі “Байрактара”, – написав Анушаускас у твіттері.

За його словами, громадяни Литви зібрали майже 6 млн євро для купівлі ударного дрона для потреб української армії лише за три доби.

Як повідомляла “Новинарня“, збір коштів під хештегом #bayraktarasUkraina в Литві стартував 25 травня з допису у фейсбуці телеведучого і волонтера Андрюса Тапінаса. Краудфандингова кампанія на “Байрактар” для ЗСУ мала тривати три тижні, але потрібну суму в 5 млн євро було зібрано за три з половиною дні.

Читайте також:
За перший тиждень травня “Байрактари” уразили, ймовірно, 5 російських катерів “Раптор”, – ЗМІ

“Далекі іноземці думають, що Вільнюс – теж Україна”. Як Литва підтримує Україну та наших втікачів від війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна