ДБР почне ще одне спецрозслідування щодо Януковича

Суд дозволив провести ще одне спецрозслідування щодо президента-втікача Віктора Януковича через підбурювання до дезертирства співробітників управління держохорони.

Про це в середу, 1 червня, інформує пресслужба ДБР.

“Суд дозволив слідчим Державного бюро розслідувань провести спеціальне розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича, який підозрюється у підбуренні військовослужбовців УДО до дезертирства”, – йдеться в повідомленні.

У лютому 2022 року Януковичу повідомили нову підозру у підбурюванні військовослужбовців УДО до дезертирства (ч.4 ст.27 ч.1 ст.408 ККУ).

24 лютого 2014 року Янукович, тікаючи від кримінальної відповідальності за злочини щодо учасників акцій протесту, схилив заступника начальника УДО – начальника служби безпеки президента до дезертирства.

“Евакуації” експрезидента з околиці села Урзуф Мангушського району Донецької області допомагали співробітники силових відомств Росії.

Начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження в Криму. Натомість разом з Януковичем він виїхав до РФ.

Наразі у кримінальному проваджені підозрюються чотири особи.

Крім Януковича підозри повідомлені співробітникам УДО та цивільній особі.

Читайте також:
Дворніков зник: у США сумніваються, що російський генерал все ще керує військами РФ в Україні, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна