Зеленський закликав киян пам’ятати ціну спокою столиці

Президент Володимир Зеленський закликав киян пам’ятати, чого коштував захист столиці, та що війна ще не закінчилася.

Про це йдеться у відеозверненні президента в неділю, 29 травня – в День Києва.

Зеленський зазначив, що його повернення зі сходу України, де він перебував у Харкові, “залишає доволі неоднозначне враження” щодо Києва.

Він згадав про “заповнений людьми і усмішками Хрещатик” та “розслабленість киян”, які гуляли містом у День Києва.

“Саме за таке щастя жити своїм звичайним життям і просто тихо гуляти вулицями свого власного міста зараз і йде ця війна. Ось що ми виборюємо в ній для всіх в Україні – свободу і спокій. Те, що дійсно можна було сьогодні відчути у Києві. Навіть попри сирену повітряної тривоги, яка пролунала і в цей день.

Тож я бажаю вам, кияни і киянки, берегти спокій життя, берегти своє місто і обов’язково пам’ятати, чого коштував захист столиці. Пам’ятати, скільки життів віддано за столицю. Я розумію, що у ваших очах вже літо. Але я хочу, щоб у ваших думках було це розуміння – нам ще належить боротися, війна ще не закінчилась.

Софія, Лавра, Андріївський і Поділ, і Рейтерська, і Липки, і Хрещатик – я вдячний усім, хто зробив так, щоб окупантам більше ніколи не було місця тут, у Києві”, – сказав Зеленський.

Читайте також:
Зеленський поїхав на Харківщину: оглянув позиції військових, вручив нагороди, провів нараду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна