Греки назвали піратством захоплення їхніх танкерів Іраном

Військові моряки Іранської революційної гвардії 27 травня затримали два грецькі танкери у водах Перської затоки. За які саме порушення затримані кораблі, невідомо.

Захоплення грецьких танкерів Іраном рівносильне піратству, заявили з цього приводу в МЗС Греції.

Як стало відомо, вранці в п’ятницю вертоліт ВМС Ірану приземлився на танкер Delta Poseidon, що йшов під грецьким прапором і перебував у міжнародних водах Перської затоки (за 22 морські милі від узбережжя Ірану). Потім озброєні люди захопили екіпаж корабля, зокрема двох громадян Греції.
Аналогічний інцидент стався на іншому судні під грецьким прапором із сімома грецькими громадянами на борту неподалік іранського узбережжя.

Генеральний секретар МЗС ГР Фемістокліс Деміріс рішуче засудив ці дії, що суперечать основним нормам міжнародного права та міжнародного судноплавства, та закликав до негайного звільнення кораблів та їхніх екіпажів.

Деміріс заявив, що ці дії негативно позначаться зокрема на відносинах між ЄС та Іраном.

З огляду на ці події міністерство закордонних справ радить громадянам Греції утриматися від поїздок до Ірану.

Читайте також:
Греція більше не планує відправляти зброю Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна