Білорусь підтвердила, що постачає зброю Росії

Премʼєр-міністр Білорусі Роман Головченко підтвердив, що республіка постачає зброю Росії.

Про це пише білоруське бюро “Радіо Свободи” з посиланням на заяву посадовця у ефірі каналу “Беларусь-1” у середу, 25 травня. 

За його словами, білоруська зброя використовується не тільки всередині країни, а й на “потреби Російської Федерації”. 

Головченко визнав складнощі з експортом продукції військово-промислового комплексу через західні санкції. 

“І, звісно, тепер дуже затребувана зброя не лише для внутрішніх потреб республіки, а й для Росії. У нас є спільні прграми. Зараз ми інтенсивно працюємо над покращеням того, що було, ведемо науково-дослідні роботи, зокрема з урахування досвіду подій в Україні”, – визнав він. 

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення в Україну міжнародна спільнота заборонила імпорт до Росії деталей, які використовуються для військово-промислового комплексу, через що в росіян виникли проблеми з виготовленням озброєння. Зокрема, в квітні українська розвідка повідомила, що Уральський завод припинив виробництво зенітно-ракетних комплексів.

Читайте також:
У МОУ відреагували на слова Лукашенка про “Білорусь – не агресор”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна