YouTube видалив десятки тисяч роликів і каналів, які поширювали фейки про війну в Україні

Онлайн-платформа YouTube видалила понад 70 тисяч відеороликів та 9 тисяч каналів, які поширювали фейки про війну в Україні.

Про це пише The Guardian, вказуючи, що контент видаляли за порушення правил платформи. Йдеться зокрема про відео, у яких війну РФ проти України називали “визвольною місією”.

Зазначається, що попри жорстку цензуру в Росії YouTube там не заборонили, і цей сервіс працює всупереч тому, що його правила забороняють заперечувати вторгнення або применшувати його значущість.

З початку повномасштабного вторгнення військ РФ у лютому в Україну YouTube заблокував низку каналів, зокрема канал кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова. Канали, пов’язані з міністерствами оборони та закордонних справ Росії, також позбавили можливості завантажувати відео за опис війни як “визвольної місії”.

Директор із продукту YouTube Ніл Мохан сказав в інтерв’ю The Guardian: “У нас є політика щодо великих насильницьких подій, і це стосується таких речей, як заперечення великих насильницьких подій: від Голокосту до Сенді Хук (масове вбивство у школі США). І, звичайно ж, те, що відбувається в Україні — це велика насильницька подія. І тому ми використовували цю політику, щоб почати безпрецедентні дії”.

Мохан додав, що найголовніший обов’язок платформи — зробити так, щоб люди, які шукають інформацію про війну в Україні, могли отримати точні, якісні та правдиві дані.

У YouTube не уточнили, які саме канали з російською пропагандою видалили, але зазначили, що більшість із них поширювали саме кремлівські наративи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна