Група держав “Рамштайну” знов обговорить оборонну підтримку України

Група з представників понад 40 держав у понеділок, 23 травня, знову проведе нараду, щоб обговорити подальшу оборонну підтримку України.

Про це на брифінгу у п’ятницю повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, пише “Європейська правда“.

Він розповів, що про нову зустріч держав повідомив під час телефонної розмови з міністром оборони Олексієм Резніковим очільник Пентагону Ллойд Остін.

“Друга зустріч контактної групи щодо оборони України відбудеться в понеділок. Вона відбудеться онлайн. Секретар долучиться з Пентагону”, – зазначив Кірбі.

За його словами, в зустрічі візьмуть участь понад 40 держав, повний список учасників буде готовий згодом.

“Вони зберуться разом, як це було у Рамштайні минулого місяця, щоб надати України допомогу у сфері безпеки й обговорити, як вона виглядатиме у майбутньому”, – відзначив речник міноборони США.

Раніше Сполучені Штати створили у німецькому Штутгарті центр управління, який керує мережею з понад 40 країн-партнерів та союзників, які зустрілися у Німеччині на авіабазі “Рамштайн” та надають допомогу Україні.

Читайте також:
Контактна група з оборони України зустрічатиметься щомісяця, – Пентагон після Рамштайна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна