Зеленський прокоментував вихід військових з “Азовсталі”

Вихід українських військових з території оточеного росіянами заводу “Азовсталь” у Маріуполі має завершитися вже найближчим часом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час телемарафону у п’ятницю, 20 травня.

Так, глава держави поділився подробицями евакуації українських військових із “Азовсталі”. Наразі завод покинули цивільні, медики та поранені бійці.

“Що далі. На сьогодні вивезено всіх цивільних, які були заблоковані на заводі. Цивільних вивезли, медиків вивезли, вивезли важкопоранених та поранених. Я знаю, що відбувається на цю мить. Я думаю, найближчим часом, навіть не днями, завершиться вивезення всіх”, – заявив Зеленський.

Український президент також пригадав процес підготовки евакуації. Він, зокрема, вів перемовини з низкою іноземних лідерів для посередництва між Україною і РФ.

“Структура складна. Домовлялися про те, що розблокуванням будуть займатися посередники, я домовлявся з Туреччиною, Швейцарією, Ізраїлем, спочатку з Францією. Щоб через стосунки лідерів з керівником РФ, коли ми бачили, що військовим шляхом розблокувати не вийде”, – наголосив глава держави.

Читайте також:
“Місце моєї смерті і мого життя”: оборонець Маріуполя Дмитро Козацький опублікував фото із “Азовсталі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна