З вересня окупанти планують повністю русифікувати навчання в Маріуполі, – радник мера

Із вересня в російські окупанти планують повністю русифікувати навчання у Маріуполі, впровадивши у нього російські стандарти та програми.

Про це у п’ятницю, 20 травня, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

“У рамках “адаптації” до переходу на російські програми малим маріупольцям у школах будуть викладати усього три предмети: російську мову/літературу; історія Росії, математику… Вявилось, що маріупольські діти не розуміють математичні терміни російською, тому саме для адаптації у навчанні їм будуть викладати математику”, – зазначив Андрющенко.

За його словами, російські окупанти також влаштували «організаційно-методичне» зібрання вчителів, яких примушують до співпраці в освітньому процесі.

“Глобального вибору освітянам вже не залишають, прямо та непрямо погрожують “негативними” наслідками від фільтраційних таборів до обмеження “гуманітарної” допомоги”, – повідомив Андрющенко.

Читайте також:
Росіяни зруйнували синагогу в Маріуполі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна