Американська зброя для України надходить інколи менше, ніж за добу, – посольство

Американське озброєння надходить до України в дуже короткі терміни, інколи менш ніж за добу, оскільки Штати розуміють, що “ці речі не можуть чекати”.

Про це заявив у п’ятницю, 20 травня, речник посольства США в Україні Ден Лангенкемп, передає “Радіо Свобода”.

“Уся зброя йде зі складів США, які вже готові. Тобто ми швидко знаходимо способи, як її перевезти. Вона доїжджає до України за години (інколи менш ніж за добу). Тобто уявіть, наскільки це швидко. Наприклад, як з гаубицями: ми оголосили про них, вони приїхали, і майже всі вже використовуються в Україні”, – зазначив речник американського посольства.

За словами Лангенкемпа, США “ще ніколи в історії не перекидали обладнання так швидко й у таких масштабах до будь-якої іншої країни”.

Він також наголосив, що за потреби українських військових навчають, як використовувати надану зброю.

“Є навчання щодо будь-якого типу озброєння, яке ми надаємо українцям. Ми не надаємо зброю, яку люди не знають, як використовувати, або ж зброю, яку не можна швидко опанувати. Ми намагаємося допомогти так, щоб нашу допомогу ви могли відразу використовувати”, – запевнив речник посольства.

Читайте також:
У Сенаті США пройшов процедурне голосування пакет допомоги Україні на $40 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна