На Херсонщині окупанти під дулами автоматів змушують ув’язнених рити траншеї

У Херсонській області російські окупанти змушують засуджених, що відбувають покарання у колоніях і які не були евакуйовані, копати траншеї, нескореним прострілюють ноги.

Про це в четвер, 19 травня, інформує керівниця пресслужби Херсонської міської ради Гаяне Оганесян у фейсбуці.

“Засуджених Дар’ївської виправної колонії №10, які готові були захищати свою Батьківщину, російські військові переміщують у 90-ту колонію й примушують копати траншеї. Нескореним прострілюють ноги. На базі 10-ї колонії будуть розташовані бокси для ремонту військової техніки РФ. Окупанти готові дати засудженим зброю, щоб ті виступали під триколором проти армії України”, – йдеться у повідомленні.

За її словами, співробітники закладів, яким вдалося утекти, переховуються, адже їх примушують до співпраці з окупантами.

Оганесян зазначила, що йдеться про життя працівників та засуджених в регіоні, яких так і не евакуювали, а разом це близько 3 тисяч людей.

Читайте також:
На 4 напрямках наступ і штурмові дії ворога провалені, – зведення Генштабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна