70% кримських татар, що жили на Херсонщині, покинули свої домівки, – Ташева

Близько 70% кримських татар, що жили на Херсонщині, були вимушені покинути свої домівки з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна в четвер, 19 травня, розповіла постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.  

“Кримських татар, на території Херсонщини, проживало біля 10 тисяч, може навіть більше. От 70% з них були вимушені покинути свої домівки. До їхніх будинків прицільно приходять російські військові, запитують чи вони брали колись участь в бойових діях на Сході, або у громадянській блокаді Криму, яка мала місце у 2015-му, мали відношення до Меджлісу і так далі”, — розповіла Таміла Ташева.

Також вона підсумувала, що на кримських татар, як на проукраїнську групу населення, окупанти тиснуть набагато більше, ніж це було до 24 лютого. 

Читайте також:
У Криму поховали вже 92 особи, які померли на війні РФ проти України. Кримчани покидають півострів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна