У Словаччині почали розслідування проти ексміністра юстиції через схвалення війни РФ

У Словаччині проти колишнього очільника Верховного суду та ексміністра юстиції Штефана Гарабіна почали розслідування у зв’язку з тим, що він висловив підтримку війни РФ проти України.

Про це в вівторок, 17 травня, інформує “Європейська правда”.

Гарабіна затримала кримінальна поліція, але за кілька годин відпустила.

Ексурядовця звинувачують у схваленні злочинних дій та злочині екстремізму. Правоохоронці пообіцяли надати більше інформації згодом.

Як повідомляють, звинувачення проти Гарабіна пов’язані з його дописом, яким він 25 лютого підтримав вторгнення РФ в Україну, написавши, що “зробив би те саме, що зробив Путін, зважаючи на те, що відбувається в Україні”, повторюючи аргументи російської пропаганди.

Допис згодом був видалений зі сторінки, але знімки екрана збереглися.

Гарабін у спілкуванні з пресою після того, як його відпустила поліція, заявив, що не бачить нічого протизаконного у своєму дописі і це було висловлення його особистої думки.

Читайте також:
Військові ЗСУ проходять навчання на словацьких САУ, йдуть переговори про купівлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна