У Севастополь доставили пошкоджений у Бердянську великий десантний корабель ЧФ РФ

Великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії, що має зовнішні ознаки пошкодження, стоїть на ремонті на 13-му судноремонтному заводі у Кілен-бухті Севастополя.

Про це повідомляє у п’ятницю, 13 травня, видання “Крим.Реалії”.

“Лівий борт корабля пошкоджений, видно великі вм’ятини, сіра фарба місцями відсутня, на її місці великі червоні плями – такий колір має ґрунтовка, яку наносять перед фарбуванням. Правий борт корабля не видно”, – йдеться в повідомленні. 

ВДК проєкту 775 пришвартований на південній стороні бухти. Раніше на цьому місці стояв великий десантний корабель “Ямал” (бортовий номер 156), який на початку травня вийшов із ремонту.

8 травня цей же пошкоджений ВДК стояв біля причалу в Сухарній бухті, яка, як і Кілен-бухта, є частиною великої Севастопольської бухти. Крізь облізлу фарбу читається його бортовий номер – 158, що відповідає великому десантному кораблю “Цезарь Куников”.




Після початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну бортові номери всіх військових кораблів зафарбовані для ускладнення ідентифікації однотипних одиниць.

У складі Чорноморського флоту чотири великі десантні кораблі проєкту 775: “Цезарь Куников” (бортовий номер 158), “Новочеркасск” (142), “Ямал” (156) та “Азов” (151).

ВДК “Азов” пришвартований біля причалу на заводі біля Кілен-бухти. Про те, що цей корабель перебуває на ремонті, офіційних повідомлень у російських ЗМІ не було. “Крим.Реалії” з’ясували на початку квітня, що цей ВДК стоїть на ремонті.

24 березня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що в захопленому російськими військовими Бердянську було знищено великий десантний корабель Росії “Саратов” (спершу вважали, що “Орськ”), а великі десантні кораблі РФ “Цезарь Куников” та “Новочеркасск” зазнали пошкоджень.

31 березня у Севастополі поховали трьох російських моряків із великого десантного корабля “Новочеркасск”.

18 квітня у Севастополі поховали командира великого десантного корабля “Цезарь Куников” 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського флоту Росії, капітана 3-го рангу Олександра Чирву.

Читайте також:
У порту Бердянська великий десантний корабель РФ “Саратов” іде на… дно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна