На Рівненщині двоє громадянок отримали підозру через виправдовування збройної агресії РФ

Дві мешканки Рівненської області отримали підозру через прославляння російських загарбників та виправдовування збройної агресії РФ проти України.

Про це в середу, 11 травня, повідомила пресслужба офісу генпрокурора.

За даними слідства, дві жінки, маючи проросійські настрої, заперечували факт геноциду, вчиненого російськими військовими у населених пунктах Київщини – в Бучі та Ірпені.

“Вони називали звірства російських військових постановкою української влади, організованої задля розпалювання національної ворожнечі. Також одна з підозрюваних заперечувала масове вбивство українських громадян на залізничному вокзалі у Краматорську, звинувачуючи у цьому військовослужбовців ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

“У жінок виявили та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, літературу, яка містить антиукраїнський контент та заклики до визнання правомірною збройної агресії РФ проти України. Аналогічний контент у жінок знаходився у соцмережах”,  – додали у пресслужбі УСБУ Рівненщини.

Зазначається, що жінки – колишні працівниці об’єкту критичної інфраструктури регіону.

Правоохоронці повідомили громадянкам про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації її учасників ( ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Рівненській області.

Читайте також:
Слідчі ДБР знайшли документи, що підтверджують намір РФ захопити всю Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна