На Луганщині росіяни викрали всю техніку зі шкіл і лікарні у Кремінній, – ОВА

Російські військові після захоплення міста Кремінна у Луганській області вивезли в Росію всю сучасну техніку та обладнання зі шкіл та лікарні.

Про це в вівторок, 10 травня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Після окупації міста, на плацу Луганського обласного військового ліцею “Кадетський корпус ім. героїв Молодої гвардії” окупанти повісили свою ганчірку, вишкребли з фасаду напис “Слава Україні” і обчистили всі приміщення.

Всю сучасну техніку вивезли до РФ. Окрім того, брали, що до вподоби, з казарм, їдальні, складських приміщень. Росіяни обстежили кожен сантиметр освітнього закладу. Школи міста теж “звільнили” від майна”, – написав він.

Фото: Сергій Гайдай/Телеграм

За словами Гайдая, так само сталося і з медичним містечком – росіяни вже в перші дні окупації почали демонтувати обладнання та перевозити до Луганська чи Росії.

“Ідіоти, ви спочатку навчіться цим користуватися. Це ж як кепсько ви живете, що здивувалися інтерактивній дошці в школі?”, – підсумував голова ОВА.

Читайте також:
“Висотою в зріст людини”: окупанти зробили під Донецьком звалище своїх вбитих, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна